Wij houden van Disney! Jij ook? Twijfel je echter of een abonnement op Disney Plus de moeite waard is? Wat de reden ook is waarom je twijfelt. In dit artikel ga ik je alles vertellen over Disney Plus, de content en de voor- en nadelen van deze streamingsdienst.

Inmiddels bestaat Disney+ alweer sinds november 2019. Hier is echter een proefperiode van een maand aan vooraf gegaan, waarin je de dienst nog gratis kon uitproberen. Na 12 november zou je abonnement dan overgaan op de betaalde variant. Op het moment heeft Disney Plus overigens geen gratis proefperiode helaas. Je kunt wel een maandelijks abonnement afsluiten, welke dus ook maandelijks op te zeggen is.

Wat is Disney+ en hoe werkt het?

Disney Plus is een streamingsdienst, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Netflix. Verschil is echter dat Disney+ enkel content bevat waar zij zelf eigenaar van zijn. Disney+ bevat populaire films en series van Disney, Marvel, National Geographic, Pixar en 20th Centure Fox. Toegang tot deze content is enkel te verkrijgen door middel van een abonnement op Disney Plus.

Disney+ kun je gemakkelijk gebruiken door het downloaden van een app. Dit is mogelijk voor iOs en Android. Ook voor smart TV is er een app verkrijgbaar. Natuurlijk kan je ook gewoon via je internet browser kijken. Een abonnement op Disney Plus kost €6,99 per maand of bespaar op een jaarabonnement voor €69,99.

Films en series aanbod

Zoals hierboven aangegeven, bevat Disney+, populaire films en series van Disney, Marvel, National Geographic, Pixar en 20th Century Fox. Een keuze hierin is gemakkelijk te maken omdat je na het inloggen verschillende buttons krijgt. Enkel 20th Century Fox heeft nog geen eigen button, de andere wel, navigeren hier tussen is dus lekker makkelijk!

Disney werkt constant aan exclusieve films en series voor Disney+. De nieuwe content is beschikbaar is 4K HDR! Dit is echter niet het enige, want Disney+ maakt ook veel ‘oude’ Disney content beschikbaar. Denk hierbij aan de oudere Disney films als Sneeuwwitje en The Lion King.

Het aanbod op Disney+ is vooralsnog een stukje kleiner dan bijvoorbeeld Netflix. Echter is Disney constant met ontwikkelingen bezig. Veel van de content is beschikbaar is het Nederlands en ook de Nederlandse ondertiteling is top.

Denk niet dat er alleen tekenfilms op staan, want ook bekende Films als Pirates Of The Carribean, Maleficent 1 + 2  en Star Wars staan erop. Een van de recente toppers van Disney Plus is toch wel,

Star Wars – The Mendalorian

Een van de meest bekende personages uit deze serie is toch wel ‘The Child’, of zoals vele hem noemen ‘Baby Yoda’.

Het tweede seizoen van The Mandalorian start op 30 oktober 2020.

 

Prijzen abonnement Disney Plus

Exclusieve content

Met de komst van Disney+ , moesten andere hun Disney content verwijderen. De Disney content werd namelijk exclusief toegankelijk voor Disney Plus abonnees.

Een nadeel hiervan is dat je dus een abonnement moet afsluiten bij meerdere verschillende streamingsdiensten om een zo volledig mogelijk aanbod te hebben.

Offline kijken

Ook Disney Plus maakt het voor hun abonnement houders mogelijk om offline films en series te bekijken. Je hebt hier eerst een internet verbinding voor nodig. Je kan dan de content downloaden en later via je account bekijken. Let wel op in welke kwaliteit je de content laat opslaan, het kan veel geheugen in beslag gaan nemen.

Aantal gebruikers

Ook bij Disney+ is het mogelijk om meerdere profielen aan te maken, tot een max. van 7. Je kunt hierbij aangeven of het profiel voor kinderen is of niet, de volwassen content wordt er dan uitgehaald. 

Met Disney Plus kun je verder op 4 schermen tegelijkertijd kijken. 

Opzeggen Disney Plus Abonnement

Mogelijk vraag je jezelf af hoe je het abonnement kan opzeggen wanneer het niet voldoet aan je verwachtingen. Het opzeggen van Disney Plus is echter vrij eenvoudig.

Wanneer je op www.disneyplus.com inlogd op je account. Kun je bij je profiel rechtsboven in de hoek, kiezen voor account. Onder het kopje abonnement klik je op je huidige abonnement. Je wordt nu doorgeschakeld naar je abonnementsgegevens. Onderaan in het rood geschreven, staat “abonnement opzeggen”. Appeltje eitje!

Kosten

Een abonnement op Disney Plus kost €6,99 per maand of bespaar op een jaarabonnement voor €69,99. Wil je meer informatie, of direct beginnen met kijken? Klik dan hier!

De kosten voor deze streamingsdienst vind ik persoonlijk helemaal top! Niet te duur! Ik bedoel een DVD kopen kost meer, ja toch? We moeten er echter wel rekening met houden dat de mogelijkheid bestaat dat deze prijs de komende jaren nog gaat stijgen naarmate er meer content beschikbaar komt. Hierover zijn echter nog geen uitspraken gedaan door Disney.

Moet ik nu wel of geen Disney Plus abonnement nemen?

Ja:

Wanneer je kinderen hebt en/of zelf een grote liefhebber van de aangeboden content, zeker ja! Denk hierbij aan Disney, Star Wars en Marvel. De prijs is goed en de exclusieve content zal je niet teleurstellen. Sluit hier direct je abonnement op Disney Plus af! 

Nee:

Disney Plus bevat enkel exclusieve content van hun eigen films en series. Wil je dus meer verschillende content? Dan is Disney Plus wellicht niet geschikt voor jou.

Wij zelf hebben WEL een abonnement op Disney Plus. Wij zijn hier zeer tevreden over. Zelf vinden wij het leuk om er regelmatig films en series op te kijken, welke super mooi gemaakt zijn! Ook onze zoon is helemaal gek op onder andere de Disney Klassiekers, maar ook de nieuwe films zoals Frozen!

(Visited 140 times, 1 visits today)