Als geen ander weet ik hoe het is om overal in huis dierenharen te hebben. Het maakt het huishouden net een stukje lastiger en uitdagender. Wij hebben zelf zo veel huisdieren in huis dat we er niet aan ontkomen. Bij elke keer dat je het doekje ergens overheen haalt, je draait je om, en het ligt er weer! We hebben echter zelf gekozen voor deze huisdieren en moeten daarom ook opdraaien voor de gevolgen. Bij deze mijn 7 tips voor het omgaan met dierenharen in het huishouden.

TIP 1

Maak gebruik van een goede stofzuiger. Kies voor een stofzuiger die de dierenharen ook daadwerkelijk aankan. Wij zelf hebben deze alleszuiger van Kärcher. Wij maken al vele jaren gebruik van deze alleszuiger. Zelf gebruiken we hem gewoon zonder zak, ideaal! Ook kan hij water zuigen en zelfs bladblazen. Wat wil je nog meer. Ja het is geen compacte kleine stofzuiger, maar onze ervaring is dat deze snel kapot gaan doordat ze de dierenharen niet aan kunnen, en dat maakt je huishouden niet gemakkelijker natuurlijk. Zorg dat je minimaal één keer per dag je huis stofzuigt.

TIP 2

Gebruik een robot stofzuiger. Wij hebben voor door de week een heel handige robot stofzuiger. Deze zetten we in de avond aan, hij zuigt voor ons de beneden verdieping. Wij hebben zelf een robot stofzuiger die inmiddels al verouderd is, maar tegenwoordig heb je hier zeer goede versies van! Zoals bijvoorbeeld deze:

Let op, een robot kan niet het zelf stofzuigen volledig vervangen.

TIP 3

Koop een lading kledingrollers. Ik kan mijn huis niet uit zonder haren op mijn kleding te hebben, voor ik naar buiten ga rol ik dus altijd even snel om deze te verwijderen. Je kan de rollers ook gebruiken voor bijvoorbeeld je bank of kussens.

TIP 4

Gebruik een raamtrekker. Het klinkt raar, maar een raamtrekker is erg handig bij het verwijderen van dierenharen van je bank. Je maakt de trekker een klein beetje vochtig en kunt zo de haren van je bank af nemen.

Huishouden
Huishouden

TIP 5

Ga niet eerst met een stofdoek al je meubels en prullen af. Helaas heeft dit weinig zin. Mijn tip is om met het stofzuiger alles af te zuigen, dus ook je kastjes. Op deze manier dwarrelt er zo min mogelijk in de lucht, wat vervolgens weer op je net afgestofte kastje terecht komt. Na het stofzuigen kan je alles nog even af doen met een vochtige doek.

TIP 6

Swiffer. Heb je een tegel of laminaat vloer? Dan kun je, wanneer je weinig huisdieren hebt, heel goed uit de voeten met een Swiffer. Ook wanneer je gewoon geen zin hebt om te stofzuigen, is dit een prima alternatief! De Swiffer is niet duur in aanschaf, en ook na-vullingen zijn prima betaalbaar. Ook zijn er vochtige doekjes verkrijgbaar, wat altijd handig kan zijn met kinderen en huisdieren!

TIP 7

Borstel je huisdier! De laatste maar niet onbelangrijk. Wil je minder haren in je huis? Borstel je huisdier dan regelmatig! Dit scheelt echt in de hoeveelheid haren in je huis, voornamelijk als je het dier ook nog buiten borstelt. Dit maakt je huishouden net iets gemakkelijker!

Heb je deze tips uitgeprobeerd? Ik hoor graag hoe je het ervaren hebt, laat het me weten in de reacties!

Meer over dieren? Lees dan mijn blog Huisdieren en kinderen | Waarom dit een goede keus is.

(Visited 285 times, 1 visits today)