Baby
Baby

Deze Alecto Babyfoon hebben wij bijna 4 jaar geleden cadeau gehad. Wij maken nog steeds met veel plezier gebruik van deze babyfoon. In dit artikel vertel ik je graag waarom dit is!

Cadeau

Bijna 4 jaar geleden hebben wij deze babyfoon cadeau gekregen van mijn moeder voor de geboorte van onze zoon. Tot op heden gebruiken wij de babyfoon nog steeds elke dag! We hebben hem toen de tijd zelf uitgekozen, op basis van prijs en de specificaties. Ik zou geen andere babyfoon meer willen, graag vertel ik je waarom.

NOTE: Mocht iemand zich afvragen waarom wij nog steeds een babyfoon gebruiken voor onze zoon van bijna 4. Wij vinden het prettig om te kunnen zien wat hij doet, of wanneer hij wakker is. Onze zoon maakt namelijk niet veel herrie wanneer hij wakker is, door middel van de babyfoon kan ik dan toch zien op hij slaapt of niet. Stukje gewenning ook!

De Alecto DVM-200 Babyfoon

De Alecto babyfoon wordt opschreven als een 100% storingsvrije babyfoon met een op afstand bedienbare camera. De babyfoon beschikt over een groot scherm en infraroodfunctie om ook in het donker goed te kunnen zien. Op het systeem zitten 5 slaapliedjes/geluiden die je van een afstand aan of uit kan zetten, ook is er een terug spreek functie.

De prijs

Een zeer belangrijk onderdeel bij de aankoop van een babyfoon is natuurlijk de prijs. Deze babyfoon kost namelijk:

€ 169,00

Op zich klinkt dat best prijzig, al zeg ik het zelf! Wij doen echter al bijna 4 jaar met deze babyfoon, dus oordeel zelf of het deze prijs dan waard is. Wij denken van wel! Koop hem hier!

Specificaties

Extra groot kleurscherm en infrarood nachtzicht

Deze babyfoon beschikt over een kleurenscherm van 4.3 inch. Ook heeft de babyfoon een infraroodfunctie voor de nachten. Het beeldscherm is goed helder, ook wanneer het donker is op de kamer van je kleintje. Je kan alles heel goed zien. Soms een beetje “creapy” wanneer je kindje in het donker in de camera kijkt, de oogjes lichten namelijk op.

100% storingsvrij

De Alecto Babyfoon zegt 100% storingsvrij te zijn. In de tijd, dat wij deze babyfoon gebruiken, hebben wij nog NOOIT een storing of iets dergelijks meegemaakt. Wat ons betreft dus een dikke plus!

Temperatuurweergave

Een heel handige toevoeging bij de babyfoon is de temperatuurweergave op het scherm. Je kan altijd zien hoe warm het is op de kamer van je kindje. Onze ervaring hierin is zeer prettig, echter is het wel zo dat wanneer je de camera hoog plaatst, de temperatuur dus hoog in de kamer wordt gemeten. Je kindje slaapt dan mogelijk lager, waar het iets koeler is. De temperatuur is dus niet volledig betrouwbaar, maar het geeft zeker wel een goede indicatie! 

Bereik

Ze claimen een bereik van 50m binnen in huis, en 300m buiten huis. Dit klinkt veel, maar ik de praktijk is dit niet altijd het geval. Het bereik is erg afhankelijk van het type woning waarin je de babyfoon installeert. Wij zelf hebben in huis totaal geen problemen met het bereik van de babyfoon. Echter is het niet mogelijk om de babyfoon ver mee naar buiten te nemen. Onze ervaring is bij onze woning dat we de babyfoon buiten niet te ver mee kunnen nemen. De afstand is afhankelijk van de slaapkamer, ligt deze voor of achter het huis. Het bereik is erg beïnvloedbaar door muren, ramen etc. Wij zelf hebben een woning uit 1996 met dikke betonnen muren. 

Op afstand bedienbare camera

De bijgeleverde camera is via de ouderunit op afstand te bedienen. Dit is echt ideaal! Je kan de camera omhoog/omlaag of van boven naar beneden bewegen. Wij vinden dit erg fijn aan deze babyfoon. De beweegbare camera zorgt er namelijk voor dat je je kindje altijd goed in de gaten kan houden, ook wanneer hij veel beweegt in bed. De beweging van de camera is wel hoorbaar op de kamer van je kindje, maar niet zodanig storend dat je kindje er wakker van zou worden. 

 

De voorgeprogrammeerde slaapliedjes

De Alecto Babyfoon beschikt over 5 voorgeprogrammeerde slaapliedjes/geluiden die je op afstand af kan spelen. Toen onze zoon een baby was, hebben wij hier enorm veel gebruik van gemaakt. Een van de geluiden is een ‘white noise’ geluid, deze gebruikte wij het meest, onze zoon viel hiermee als een blok in slaap. Ook de andere geluiden zijn super handig om je te helpen bij het in slaap brengen van je kindje. Een nadeel wat wij hebben ondervonden aan de geluiden en liedjes is echter het volgende. Door de liedjes is er constant geluid op de kamer van je kindje, dit betekent dat de babyfoon hier ook op reageert. Zolang het liedje of geluidje afspeelt zal de babyfoon dus inschakelen op basis van het geluid. Je kan de gevoeligheid van de babyfoon wel instellen, echter heeft dit dan dus invloed op wanneer je iets hoort en wanneer niet. De babyfoon reageert dan dus niet meer op alle geluiden, wat vervolgens dan weer lastig is. Je mist namelijk sommige geluiden van je kindje, maar ook reageert hij niet meer op de liedjes. De babyfoon geeft niet aan wanneer er een liedje afspeelt of wanneer niet, hierdoor is het dus lastig om te bepalen of het geluidje nog steeds speelt, of het inmiddels uit is. Voordeel is echter wel dat de afspeeltijd niet oneindig is, het geluid stopt uiteindelijk ook vanzelf. 

Tweerichtingscommunicatie

Met tweerichtingscommunicatie wordt bedoelt dat de babyfoon zowel geluid van je kindje op de kamer ontvangt, als het geluid van jou kan terug zenden. Door middel van een microfoontje kan je namelijk naar je kindje praten door de babyfoon. Heel handig als je je kindjes even wil geruststellen of aanspreken, zelfs een slaapliedje zingen is natuurlijk een optie! Wij zelf hebben deze functie toen onze zoon een baby was, vaak gebruikt. 

Uitbreidbaar tot 4 camera’s

Een echte dikke plus, en voor ons de voornaamste reden om geen andere babyfoon te willen, is de mogelijkheid tot uitbreiding. De ouderunit is namelijk uit te breiden tot 4 camera’s. Je kan deze camera’s allemaal op een zelfde kamer hangen, of wanneer je meerdere kinderen hebt ook verspreiden over de verschillende kamers. Zo maak je voor jezelf eigenlijk een soort beveiligingssysteem. Via de ouderunit kan je dan schakelen tussen de verschillende camera’s of je maakt gebruik van de split screen, waarom je alle camera’s tegelijk kan bekijken. Met de komst van ons tweede kindje is dit echt ideaal! Wij hoeven dus geen extra babyfoon te kopen, en kunnen ook nog steeds onze zoon bekijken. 

Nadeel is echter wel, je moet natuurlijk de extra camera’s wel bij kopen. De prijs voor een extra camera bedraagt: 

€ 99,99

Dit is vrij prijzig! Maar de voordelen ervan vinden wij meer wegen. Je hebt namelijk maar 1 schermpje nodig! Je kan hem hier bestellen.

Meldingen en batterij

De babyfoon geeft verschillende meldingen. Een ervan is een melding wanneer er geen bereik is. De unit gaat dan piepen en geeft een melding op het scherm. Ook wanneer er problemen zijn met de temperatuur wordt er een melding gegeven. De batterijstatus wordt op het scherm weergegeven, en geeft een melding wanneer deze bij leeg is. De batterij gaat overigens super lang mee! Minimaal 7uur! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. De unit heeft echter ook gewoon een voeding, waar je hem aan kan laten hangen.

Het scherm gaat alleen aan wanneer er geluid hoorbaar is, de gevoeligheid hiervan kan je instellen in het menu. Ik moet zeggen dat de gevoeligheid op de standaard setting erg hoog is, het scherm springt dan om de haverklap aan voor geluid wat niet eens van je kindje is.

Baby
Baby

Conclusie

Het lijkt me duidelijk dat wij erg zijn te spreken over de Alecto DVM-200 Babyfoon. Wij zouden niet anders meer willen. De babyfoon heeft enkele kleine nadelen, zoals hierboven al omschreven. De voordelen zijn echter voor ons vele malen groter. Het scherm is helder en groot, ook in het donker. Verder zijn de geluidjes en de terugspreekfunctie ideaal! Ook de mogelijkheid tot uitbreiding is echt een dikke plus!

Kleine nadelen zijn voor ons dat het bereik buiten niet optimaal is. Ik zou graag in de tuin kunnen werken met de babyfoon in mijn zak. Dit is echter niet mogelijk, ik moet de babyfoon neerzetten op de bereiks-grens. De geluidsgevoeligheid kan een nadeel zijn, echter kan je dit naar wens instellen, wat je probleem meteen oplost. Verder moet ik er nog bij vertellen, dat wij één keer een nieuw scherm gekregen hebben in de afgelopen 4 jaar. Dit omdat mijn partner was gevallen met het scherm in zijn broekzak. Het scherm was toen kapot. Maar dit is echter meer onze onhandigheid dan dat dit iets te maken heeft met de kwaliteit van deze babyfoon.

Al met al, zijn wij dus zeer tevreden over deze Alecto Babyfoon en zouden we hem iedereen aanraden!

(Visited 959 times, 1 visits today)