Op vrijdag 5 maart mocht ook ik naar mijn eerste tijdvak winkelafspraak. Ik koos voor de Zeeman met een tijdvak van 20 minuten. Lees hier mijn ervaring en tips voor wanneer ook jij gaat tijdvak shoppen! 

Het was dan eindelijk zo ver, 3 maart 2021 en de (non-food) winkels mochten op afspraak open voor winkelen in tijdvakken. In eerste instantie vond ik het echt te gek voor woorden, een afspraak maken om 10 minuten te mogen winkelen. Wat een gekke werk!

Toch werd ik nieuwsgierig, ik zag op facebook toch wat leuke items van de zeeman voorbij komen. Ik besloot om toch eens even te bellen voor een afspraak. Mijn verwachting was dat het super druk zou zijn, echter mocht ik dezelfde dag nog komen.

10 of 20 minuten?

Aan de telefoon kreeg ik de vraag of ik graag een tijdvak van 10 of 20 minuten wilden hebben. Natuurlijk koos ik voor 20 minuten. Iets meer adem ruimte dacht ik! Netjes op tijd stond ik dan ook voor de deur bij de Zeeman hier in de buurt. Voordat ik naar de winkel ging, heb ik op hun facebook pagina nog even geneusd naar wat ik allemaal leuk vond, en wist ik waarvoor ik kwam.

Tijdvak shoppen

De tijd was dan eindelijk aangebroken, ik mocht gaan shoppen. De spanning kruipt toch een beetje door je lijf, je moet in korte tijd alles te pakken krijgen wat je nodig hebt. 20 minuten klinkt vrij lang vond ik zelf, ik dacht dan ook dat ik dat toch wel zou gaan redden.

Op mijn doel af

Ik ging meteen op mijn doel af, de jongens kleding maat 110/116 voor mijn zoon. Hij gaat nu tenslotte naar school en daar is de kleding van de Zeeman uitermate geschikt voor! En lieve mensen, wat viel het hard tegen! Je moet tussen al die kledinghaken snel op zoek naar de juiste maten. Die haken zitten allemaal in elkaar verstrengeld, en jij blijft ondertussen maar op je klok kijken. Je moet tenslotte wel ook weer op tijd bij de kassa zijn om af te rekenen! Deze tijd zit namelijk ook in die 20min.

Nadenken over je aankopen?

Nadenken over mijn aankopen had ik dan ook niet. Alles waarvan ik dacht dit is leuk heb ik in mijn mandje gedaan. Toen je nog normaal kon winkelen ging ik vaak alles nog even doorkijken voor ik naar de kassa ging. Daar is nu geen tijd meer voor.

Verlenging van shoptijd

De vriendelijke mevrouw van de Zeeman heeft mij uiteindelijk nog extra tijd gegeven om te winkelen, er was na mij namelijk nog een tijdvak vrij. Ik ben dus nog over mijn 20minuten shoptijd heen gegaan. Maar hier ben ik erg blij mee, anders had ik enkele van mijn artikelen niet kunnen kopen en had ik later weer terug moeten komen.

Verrassing!

Tja, dan heb je alles en loop je helemaal bezweet naar de kassa, geen idee hebbende welke verassing je te wachten staat bij het afrekenen. Ja daar schrok ik wel even van, het totaal bedrag van alle spullen die ik ingeladen had. Ik kwam in totaal boven de 150euro uit. Dit inclusief beddengoed. De prijs voor alle artikelen die ik heb kunnen scoren was absoluut niet hoog. Echter had ik me niet voorbereid op dit totaalbedrag omdat je gewoon geen tijd hebt om hier bewust mee bezig te zijn.

Goede deal voor de Zeeman

Achteraf voor de Zeeman is dit dan natuurlijk weer een goede deal! Geen tijd om na de denken of te twijfelen over wat je gaat kopen, gewoon inladen en door! Aan klanten zoals ik zal de winkel dan ook zeker wel lekker kunnen verdienen. Natuurlijk niet zoals wanneer ze gewoon normaal open mogen zijn, maar toch!

Mijn tips voor tijdvak shoppen

1. Zorg dat je van te voren bekend bent met de collectie in de winkel.

2. Maak een lijst van wat je nodig hebt, zodat je doelgericht kan shoppen.

3. Ga naar een winkel waar je bekend bent. Dit zodat je weet waar je de juiste artikelen kunt vinden.

4. Vergeet niet om de tijd van het afrekenen mee te rekenen in je tijdsplanning!

Zo heb ik tijdvak shoppen bij de Zeeman ervaren

Het is super fijn om weer eens een winkel in te mogen en de spullen daadwerkelijk aan te raken! Alleen voor deze ervaring alleen al zou ik het iedereen aanraden om een afspraak voor tijdvak shoppen te maken. Je voelt je voor even weer gewoon mens, en vrij om te shoppen! Haha, het is toch erg dat we deze gevoelens zolang hebben moeten missen. Voor mij is shoppen normaal gesproken toch ook wel een vorm van ontspanning. Tijdvak shoppen is dit helaas niet! Tijdvak shoppen geeft je juist super veel spanning vind ik persoonlijk.

Eenmaal klaar, had ik de spullen die ik nodig had. Echter had ik het super warm en werd ik dus verrast bij de kassa! Voor mij enkel voor herhaling vatbaar als ik daadwerkelijk iets nodig heb. Voor de ‘fun’ tijdvak shoppen? Nee voor mij zit dat er zeker niet in!

(Visited 243 times, 2 visits today)