Op 14 november is het weer zover, de Sint komt aan in ons land! Dit betekent dat kinderen voordat ze gaan slapen hun schoen mogen gaan zetten. Bij deze de top 10 leukste schoencadeautjes tot € 3,00! Zo blijft het voor de ouders ook nog leuk!

Een super spannende tijd voor de meeste kinderen. De Sint op zijn paard met zijn Pieten die ’s nachts het dak opklimmen om via de schoorsteen de schoenen te vullen met lekkers en zo nu en dan een cadeautje!

Wel alleen de kindjes die lief geweest zijn natuurlijk!
Opstaan in de ochtend is een feest wanneer je iets leuks en lekkers in je schoen vindt! 

Traditiegetrouw

Al meer dan 500 jaar is het een traditie om met de komst van de Sint je schoen te zetten. In die tijd is er niet veel veranderd, ze gebruikt toen ook een schoen, zongen liedjes en kregen snoepgoed of iets leuks!

Vroeger hielp de Sint voornamelijk arme mensen, door geld, spullen en ander lekkers te geven. Dit is dan ook de reden dat hij via het dak kwam! Zo kon niemand hem zien, en hij wilde niet pronken met zijn daden. 

Wij hebben thuis geen schoorsteen, jij wel? Dit is voor ons de reden dat wij de sleutel van de voordeur aan Sint en Piet gegeven hebben, dan kan hij toch in de nacht ongezien binnen komen! 

Een tekening en een liedje

Het is erg zwaar voor Sint met zijn Paard en Pieten om de hele tochten af te leggen door weer en wind. Dit is dan ook de reden dat je als kind een mooie tekening en/of wat lekkers voor het Paard achter te laten in je schoen. Ook het zingen van liedjes vinden ze natuurlijk erg leuk! 

schoencadeautjes sinterklaas

Een schoencadeautje voor je kind hoeft niet groot te zijn! 

Vaak is de spanning en het plezier van ’s ochtends iets in je schoen te vinden, het allerleukste aan deze mooie traditie. Wanneer je kleine cadeautjes geeft is het misschien ook mogelijk om vaker de schoen te zetten. Er zijn tal van leuke kleine cadeautjes te vinden.

Hieronder een TOP 10 van leuke schoencadeautjes tot €3,00!

Maak je eigen stuiterbal

Zelf je eigen stuiterbal maken met de poeders en bijgeleverde mal. In een paar minuten klaar! Prijs: € 2,95

Sluban Kleine brandweer hoogwerker

Hoogwerker van Sluban bouwstenen. De bouwstenen passen op de bekende merken! Prijs: € 2,75

Sluban Beach Patrol

Strandwacht van Sluban bouwstenen. De stenen passen op de meest bekende merken bouwstenen. Prijs: € 2,99

Klittenband vangspel

Vangspel met klittenband. Door de klittenband blijft de bal aan de vangschijf hangen. Leuk voor jong en oud! Prijs: € 2,75

Stuiterklei set van 12

Kneed de klei, en stuiteren maar! Maak je eigen stuiterballen met deze stuiterklei Prijs: € 0,95

Raamstickers Woezel en Pip

Leuke raamstickers van Woezel en Pip. Leuk voor in de auto, maar ook thuis! Ook verkrijgbaar in thema verkeer, frozen en boerderij. Prijs: € 2,90

Gekleurde hoela hoep 52cm

Een gekleurde hoela hoep van 52cm. De hoepel is in delen uit elkaar en in elkaar te klikken. Prijs: € 2,99

Prinsessenpop 28cm

Een leuke prinsessenpop van 28cm. Verkrijgbaar in meerdere variante. Prijs: € 1,95

Wilde dierenset

Set van 12 mini wilde dieren. Inhoud: leeuw, jachtluipaard, nijlpaard, olifant, zebra, giraffe, neushoorn, gorilla, bruine beer, panda beer, zwarte beer en een buffel. Prijs: € 0,95

Toi-Toys Kleiset

Leuke kleiset van 3 potjes klei in verschillende kleuren. Prijs: € 2,99

OVerige ideeËn voor het vullen van de schoen

Het is echt niet altijd nodig om de schoen te vullen met een cadeautje. Er zijn tal van mogelijkheden. Denk ook een aan onderstaande opties:

– Snoepgoed. Denk hierbij aan pepernoten(kruidnoten), chocolade letters, chocolade munten en marsepein.

– Gezonde snacks. Denk hierbij aan een mandarijn of een carrot cake. Het is wel leuker als je deze vrolijk versierd! Van een mandarijn kan je gemakkelijk een echt Pietje of Sint maken natuurlijk! Met papier en een gekleurd veertje maak je gemakkelijk een pietenmuts. De schil gaat er toch af dus erop tekenen kan ook. Voor de Sint gebruik je papier voor de mijter en watten voor de baard!

– Schrijf een mooi gedichtje. Het is natuurlijk ook erg leuk om een liefdevol gedichtje in je schoen te vinden, mooie en lieve woorden doen iedereen goed.

TIP: Je kind hoeft echt niet elke dag zijn of haar schoen te zetten, dan gaat de spanning er mogelijk ook juist een beetje vanaf! Laat je kind bijvoorbeeld alleen in het weekend, om de dag, of op vaste dagen als maandag en woensdag en vrijdag, hun schoen zetten.
(Visited 95 times, 1 visits today)