Een budget autovakantie, heerlijk toch! Lees hier hoe wij met een klein budget op vakantie gingen in de zomer naar Winterberg in Duitsland. Wat hebben wij een prachtige vakantie gehad! En we hebben hier niet eens diep voor in de buidel hoeven te tasten!

In mijn kinderjaren ging ik niet vaak op vakantie, mijn moeder had het financieel niet zo breed en vakanties waren dan ook vaak te duur met drie kinderen. Wel deden we vaak dagjes weg om de vakanties toch leuk te vullen! Wij zelf zijn nadat we uit huis waren ook niet uitbundig gaan reizen, we hadden andere prioriteiten voor ons geld. Na de geboorte van Mika is dit echter veranderd, we wilde er tussen uit.

Budget

Helaas liet ons budget het vaak gewoon niet toe om op vakantie te gaan, al helemaal niet met het vliegtuig. Ik ben toen eens op internet gaan struinen, officieel voor een cadeau voor de verjaardag van Ralf (partner). Ik kwam terecht op de website www.actievandedag.nl , en ik kwam erachter dat we voor een leuk bedrag, best een paar daagjes op autovakantie konden!

Een tussenstop tijdens onze autovakantie.
Tussen stop, Mika gooit even wat stenen in het rond.

Ik verzamelde zijn verjaardag geld bij elkaar, van zijn ouders en mijn moeder, hier boekte ik een midweek naar Winterberg in Duitsland mee. De kosten hiervoor bedroegen voor een hotel kamer uiteindelijk niet meer dan 150 euro (totaal), voor ons drieën. We namen zelf een camping bedje mee, om kosten te besparen. Dit is exclusief eten, drinken, vervoerskosten en overige kosten ter plaatsen.

Het eten en drinken hebben we veel al zelf meegenomen, of hebben we gehaald bij een plaatselijke supermarkt. Je kunt prima ontbijten met een boterham met pindakaas! Ook onze lunch maakte we zelf en namen we mee. Wat avondeten betreft zijn we erg creatief geweest. We hebben zelf een waterkoker meegenomen, welke gemakkelijk bijvoorbeeld knakworstjes warm kon maken. We hebben dan niet uitgebreid en super gezond gegeten die dagen, maar wel super budget vriendelijk! Ik geloof dat we er een keer voor gekozen hebben om uit eten te gaan, de andere avonden hebben we een creatieve maaltijd gemaakt met behulp van de waterkoker. Ergens voel ik schaamte om dit zo te vertellen, maar wij hebben ondanks een heerlijke vakantie gehad! Wij hebben gewoon niet veel luxe nodig!

Winterberg

Onze autovakantie naar Winterberg, vond plaats in de zomer (Aug’18). In de winter is dit plaatsje erg populair in verband met wintersport, maar ik kan je vertellen dat het in de zomer ook veel te bieden heeft!

In de omgeving van Winterberg zijn er veel budget uitstapjes te vinden. Zo zijn er vele (uitkijk) torens te beklimmen, welke vaak gratis of voor een klein bedrag te bezoeken zijn. Je kan er heerlijk wandelen in de mooie natuur, en zelfs een autotochtje door het landschap is een hele ervaring. In Duitsland zitten er ook meerdere zogenoemde “wildparken”, dit zijn eigenlijk een soort dierentuinen, maar dan vaak gratis of voor een kleine donatie te bezoeken.

Omdat we er zelf met de auto heen gereden zijn, konden we ook in Winterberg en de omgeving gemakkelijk overal komen, wat ook echt wel nodig is. Duitsland heeft een erg heuvelig landschap, je moet er dus op voorbereid zijn om veel te lopen en te klimmen! Goed voor de stappenteller!

Voor de kinderen

Ook voor kinderen is deze autovakantie echt een aanrader! In de buurt van Winterberg is een zwembad, waar je heerlijk kan spetteren. Verder zijn er meerdere plekken met een super gave rodelbaan! Erg leuk! Vaak zit bij een rodelbaan nog een speeltuin en café of restaurant waar je lekker een drankje kan doen. De Wildparken zijn erg aantrekkelijk gemaakt, zo staan er vaak voederstations, waar je voor 1 euro een doosje mais of ander verantwoord voedsel voor de dieren uit kan halen. Het klimmen van de torens is voor kinderen ook erg leuk, het uitzicht doet er niet zo veel toe, maar het klimmen is natuurlijk erg leuk en een hele prestatie! Verder heb je in Duitsland vele kastelen en burchten welke je soms gratis of voor een klein bedrag kan bezoeken.

Op autovakantie naar Duitsland

Wij hebben het deze autovakantie ontzettend naar ons zin gehad. Ook hebben wij enorm veel geld kunnen besparen deze vakantie, dat is natuurlijk altijd een leuke bijkomstigheid! Ben jij wel eens op autovakantie geweest? Wat was jou ervaring?

Vind jij het ook zo fijn om geld te besparen? Bekijk dan ook mijn blog Low budget | 10 gezinsuitjes in Brabant!

(Visited 57 times, 1 visits today)