Het Oertijdmuseum, ook wel bekend als het dinosaurussenmuseum. Wandel tussen levensechte dinosaurussen en verschillende fossielen uit alle tijdperken. Een echt uitje voor dino liefhebbers, en wij gingen er naartoe!

Afgelopen week was onze zoon Mika wat meer thuis dan normaal, dit omdat ik geen oppas had. Gelukkig was ikzelf ook thuis en kon ik dus wat extra tijd doorbrengen met hem! Al een poosje wilde ik op mijn vrije dag met hem naar het Oertijdmuseum in Boxtel, helaas is het museum gesloten op mijn normale vrije dag, namelijk maandag. Maar nu had ik dus wel de optie om te gaan, en die hebben we dan ook genomen!

Fossielen

Bij aankomst op de parkeerplaats staat een grote Tyrannosaurus je op te wachten, wat gaaf! In verband met de huidige corona-maatregelen is het noodzakelijk om je kaartje van te voren online te bestellen. Bij binnenkomst wordt er uitleg gegeven over de looproute, ook in verband met de corona-maatregelen. Lastig is dat er geadviseerd wordt om mijn kinderwagen beneden te laten, dit omdat je een trap af moet ergens in de looproute. Wanneer je met meerdere personen bent is dit wellicht niet echt een probleem, iemand kan je helpen met dragen. Ik was echter alleen (en zwanger) met mijn zoontje.

De looproute begint in principe binnen, je loopt naar boven waar je jezelf zult wanen tussen vele vitrines met hierin verschillende fossielen uit verschillende tijdperken. De tentoonstelling wordt hier en daar afgewisseld met interactieve dinosaurussen. Daarnaast kom je ook langs het laboratorium, waar medewerkers aan het werk zijn met ECHTE dinosaurus botten! Je kan deze mensen ook vragen stellen over hun werk, te gek toch!?

Oertijdbos

Daarna dan eindelijk, de dinosaurus skeletten, je kijkt je ogen uit! Door middel van een trap ga je naar beneden, naar de ruimte waar de skeletten uitgestald staan. Hierbij is het gebruikelijk om je weg te vervolgen naar de tuin, waar je het oertijdbos zult vinden. In het Oertijdbos sta je oog in oog met grote dinosaurussen en andere dieren uit de oertijd! Aangezien het Oertijdbos buiten is, is het wel prettig als het weer ook een beetje meezit! Wij hadden dit geluk wel, maar ik kan me voorstellen dat dit niet altijd het geval is. Je kan ook altijd nog even in het restaurantje van het museum wat te eten en drinken bestellen!

In het Oertijdbos is super veel te zien! Onderweg kom je ook verschillende interactieve dingen tegen, je kinderen hoeven dus niet alleen te kijken. Op meerdere plekken kunnen de kinderen een dino fossiel uitgraven in een zandbak. Er zijn ook meerdere speeltuinen en zitgelegenheden te vinden buiten. Op de tentoongestelde dinosaurussen mag niet geklommen worden, echter heeft het museum op meerdere plekken dinosaurussen of andere dieren geplaatst waar je kind wel op mag zitten en klimmen. Leuke momenten voor jou om lekker foto’s te maken!

Het Oertijdmuseum gegevens:

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur.
MAANDAG GESLOTEN, behalve met Pinksteren en Pasen.
Alle feestdagen open behalve 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Entree:
Volwassenen en kinderen v.a. 12 jaar – € 11,50
Kinderen 3 t/m 11 jaar – € 8,50
Kortingskaarten in welke vorm dan ook kunnen helaas niet gebruikt worden.

Adresgegevens:
Bosscheweg 80
5283 WB Boxtel
t: 0411-616861
contact@oertijdmuseum.nl

Lees ook:

(Visited 77 times, 1 visits today)