Hiep hiep hoera! Jullie krijgen er een kindje bij! Dit betekent dat jullie andere kindje, een grote broer/zus gaat worden! Wat leuk! Gefeliciteerd! Bij het grote broer/zus worden hoort natuurlijk een cadeautje wanneer de nieuwe baby geboren is. In dit artikel ontdek je wat het perfecte cadeau is voor een grote broer/zus!

Wanneer je er nog een kindje bij krijgt, is het vaak leuk dat het kind dat grote broer/zus wordt, ook een leuk cadeau krijgt. Dit wordt vaak gedaan omdat we niet willen dat de oudste zichzelf achtergesteld gaat voelen. Het kraamvisite komt ook allemaal voor de nieuwe baby en de baby zal veel aandacht vragen.  Het is dan dus ook leuk om de oudste een beetje in het zonnetje te zetten. Vaak wordt er dan voor gekozen om het cadeautje uit naam van de nieuwe baby te geven. Zo wordt de nieuwe baby iets positiefs.

Het perfecte cadeau voor grote broer/zus

Wat is nu dat perfecte cadeau waar ik het over heb?

Een eigen (kinder) foto camera!

Hoe leuk is dat? Zelf zal je ook veel foto’s maken van jullie kersverse nieuwe baby. Nu kan de grote broer/zus hier ook aan mee doen. Foto’s maken van zichzelf, van het speelgoed of leuke foto’s van zijn/haar nieuwe broertje of zusje!

Grote broer_zus cadeau - fotocamera

Welke camera?

Er zijn erg veel verschillende foto/video camera’s op de markt voor kinderen. Per leeftijd is dit zeer verschillend. Voor een jong kindje zal je mogelijk eerder kiezen voor een “nep” camera. Terwijl je voor een groter kindje juist gaat voor een echt werkende camera passend bij zijn of haar leeftijd. 

Hoe duur?

De prijs voor een dergelijk cadeau is natuurlijk volledig aan jezelf. De prijzen van de camera’s variëren enorm. Voor elk budget is er wel een te vinden. Op de foto hierboven staat een kleine digitale kinder camera ter waarde van ongeveer € 30,00. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een duurdere variant, denk hierbij bijvoorbeeld aan de VTech Kidizoom. 

Eigen ervaring

Bovenstaande foto is gemaakt door mij zelf. Wij hebben onze zoon dus bovenstaande camera als cadeau gegeven bij de geboorte van onze dochter. We hebben het cadeau uit naam van onze dochter aan hem gegeven. Voor ons was dit een groot succes! Onze zoon Mika vond het super leuk en maakt regelmatig foto’s van zichzelf, zijn speelgoed en zijn lieve zusje! 

De reden waarom wij kozen voor deze camera was voornamelijk het feit dat de camera oplaadbaar is. Ik heb vele reviews bekeken en vaak bleek een groot probleem het batterij verbruik te zijn. Wij wilde dan ook graag een camera met accu. De camera is klein en goed handzaam voor de kleine kinderhandjes. Verder zit er een ‘bumper’ omheen voor bescherming bij het vallen. Wij zijn erg tevreden! 

Lees ook:

Review: Bouwstenen Van De Action (Building Blocks)

(Visited 329 times, 1 visits today)