Op de school waar ik werkzaam ben, ben ik onderdeel van een “jong” team. Er zitten veel vrouwen in ons team, en dus ook veel moeders! Advies genoeg dus! Een van die adviezen was om de BabyBjörn Wipstoel te kopen. Hij zou gemakkelijk zijn vanaf de geboorte, en gemakkelijk mee te nemen en in te klappen. Op advies van mijn collega’s hebben wij dan ook de BabyBjörn Wipstoel met Speelboog gekocht. Njaa, eigenlijk gekregen, van onze lieve familie! Lees hier hoe de Wipstoel ons bevalt, is hij het waard?  

Duur! Wat een gekke zeg!

Oke, eerlijk is eerlijk, dit is wat ik als eerste dacht toen ik de BabyBjörn Wipstoel intypte op Google. Die prijs! Waarom zo ontzettend duur? Het is maar een wipstoel! Nu hebben wij de wipstoel uiteindelijk niet zelf betaald, maar in dit artikel wil ik je toch graag laten zien om de wipstoel het geld waard is.

Voor de BabyBjörn Wipstoel die wij kozen, betaal je op Bol al:

€ 254,90

Groot aanbod kleuren en stoffen

Het allereerste wat opvalt wanneer je de BabyBjörn Wipstoel wilt gaan kopen, is het grote aanbod aan verschillende kleuren en stoffen. Super tof als je het mij vraagt! Op deze manier is voor iedereen wel een geschikte wipstoel te vinden. Vaak nog passend bij je interieur ook nog als je zou willen! Wij kozen voor de Parelroze 3d Mesh incl. Speelboog. Deze kleur kozen we niet uit op basis van ons interieur overigens! We kozen voor roze omdat het wipstoeltje voor onze dochter is, we kozen voor Mesh omdat dit naar onze mening prettiger is voor de aanstaande zomer. Lekker luchtig!

Eerste indruk

Toen we de Wipstoel binnen kregen, en uitpakte, was ik persoonlijk erg verbaasd. Mijn eerst gedachte was in eerste instantie: “Waarom kost dit ding in hemelsnaam meer dan € 250,-?!”. Inmiddels ben ik hier echter op terug gekomen, hierover vertel ik dadelijk meer.

Natuurlijk schommelen

De wipstoel heeft geen batterijen of andere aandrijving om je kindje te laten schommelen. Dit betekent echter niet dat je zelf constant dat ding op en neer hoeft te bewegen. Het stoeltje heeft een soort “vering” waardoor het stoeltje op een neer beweegt wanneer je kindje beweegt in de stoel. Wanneer je kindje helemaal stil ligt, betekent dit dus wel dat het stoeltje ook niet op en neer wipt, wil je dit dan toch, dan zal je toch voor menselijk aandrijving moeten gaan.

Review BabyBjörn Wipstoel (1)

Kwaliteit en design

Het design van de Wipstoel is eenvoudig maar modern en strak. Sommige wipstoelen zijn echt lelijk, maar deze is echt wel een lust voor het oog. De stoel is super stevig en gemaakt van hoogwaardige materialen. Het stof van de zitting is wederom van goede kwaliteit en (super tof) wasbaar. De zitting is gemakkelijk te verwijderen en in de wasmachine te doen, waar ik dus super blij mee ben! Het in hoogte verstellen van het stoeltje gaat super soepel en het systeem hiervoor is van goede kwaliteit. Het inklappen van het stoeltje gaat ook op deze manier, het maakt het stoeltje super plat en dus ook gemakkelijk om ergens op te bergen. Dan heb je tenminste niet zo’n sta in de weg ding, waar je 10 keer per dag over struikelt. 

De speelboog

Wij hebben ervoor gekozen om de versie te kopen met een ware “speelboog”. Het ding zelf ziet er niet zo spannend uit en je zou misschien niet zo snel zeggen dat hij echt leuk is. Onze dochter is er echter helemaal gek op! Ze slaat er tegenaan en kan zich hier lange tijd mee vermaken. De speelboog is er gemakkelijk af te klikken. Er zijn ook andere losse speelbogen verkrijgbaar, hiervoor betaal je echter al snel ongeveer € 50,00. Een voorbeeld hiervan is deze Speelboog met Ondeugende Oogjes.

Het gebruik

Dan natuurlijk niet geheel onbelangrijk, hoe is de BabyBjörn Wipstoel in gebruik? Is hij nou echt zo anders dan andere wipstoelen? 

Mijn antwoord: Ja deze wipstoel is echt anders dan andere wipstoelen! 

Mijn ervaring met andere wipstoelen is dat een net geboren baby, hier al niet in kan. Meestal is er een bepaald gewicht nodig, echter is dit niet genoeg. In de gemiddelde wipstoel valt je kindje namelijk alle kanten op, ze zitten dan uiteindelijk schuin en onderuit gezakt is dat stoeltje. Bij de BabyBjörn Wipstoel is dit dus niet het geval. Onze dochter kon al vanaf de geboorte in de wipstoel liggen! Je zet hem dan op de ligstand. De stof en de vorm van de wipstoel geven zoveel steun op de juiste plekken dat je baby hier comfortabel in kan liggen, zitten, slapen en spelen. Staat de stoel in de weg? Simpel, je klapt hem in en zet hem ergens weg. Het stoeltje is ook super licht van gewicht dus eventueel ook gemakkelijk mee te nemen. 

Verder zou het stoeltje te gebruiken moeten zijn tot de leeftijd van 2 jaar. Dit is veel langer dan het gemiddelde wipstoeltje. Wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, kun je de stof omdraaien en kan je kindje de wipstoel gebruiken als “normaal” stoeltje. 

Review BabyBjörn Wipstoel (2)
Review BabyBjörn Wipstoel (3)

Conclusie

Goed, ik denk dat het wel redelijk duidelijk is dat ik helemaal “fan” ben van de BabyBjörn Wipstoel. Ik moet toch wat vaker naar het advies van mijn collega’s luisteren blijkt wel! Ik vind de stoel nog steeds duur, maar omdat de stoel zo lang mee gaat vind ik de kwaliteit en de prijs verhouding zeer terecht. De grootste voordelen aan deze wipstoel vind ik: 

  • De zitting is uit wasbaar & evt. vervangbaar.
  • Je kan de stoel inklappen en opbergen
  • De stoel weegt erg weinig en neemt ingeklapt weinig ruimte in beslag. Ideaal voor onderweg dus! 
  • De stoel is wanneer je kindje ouder is, te gebruiken als normale stoel. 
  • De wipstoel is ergonomisch en ondersteunt je kindje echt op de juiste plekken! 

De BabyBjörn Wipstoel heeft er met mij dus nog een echte fan bij! 

Zit jou kindje ook graag in een wipstoel? Laat het me weten in de comments onderaan de pagina! 

Misschien ook leuk: Review: Alecto DVM-200 Babyfoon Met Camera

 

(Visited 1.228 times, 1 visits today)