Open eind speelgoed, wij zijn er helemaal gek op! Open eind speelgoed is speelgoed zonder regels en een bepaald doel. Je kind kan hierin zijn of haar fantasie de vrije loop laten! In dit artikel vind je onze top 10 van open eind speelgoed, montessori geïnspireerd. 

Wat is open eind speelgoed?

Open eind speelgoed is speelgoed waar je kind op allerlei manieren mee kan spelen. Het is niet van te voren vast gelegd wat er met dit speelgoed moet gebeuren, je kind kan zijn/haar fantasie gebruiken en met het speelgoed spelen op de manier waarop ze dat zelf graag willen. Open eind speelgoed is vaak duurzaam speelgoed, je kind kan er dan ook in alle ontwikkelingsfases mee spelen. Open eind speelgoed daagt je kind uit om zelf  te denken en te doen. Hoe tof is het, dat je kan spelen met je speelgoed zonder dat dit goed of fout is? Je kan open eind speelgoed namelijk gebruiken zoals je dat zelf graag wil!

Favoriete open eind speelgoed

Hieronder vinden jullie ons favoriete open eind speelgoed. Alle artikelen hebben wij zelf in ons bezit, of staan erg hoog op ons verlanglijstje! Laat jezelf niet afschrikken door de prijskaartjes. Open eind speelgoed is erg duurzaam en dit betekent dat je kind er vele jaren plezier van kan hebben. Dit zal je op de lange termijn veel geld besparen.

1. De Sofani speelbank

De speelbank die je MOET hebben als je het mij vraagt. Ja je moet er even voor in de buidel tasten, maar het is het waard! De bank is enorm veelzijdig en kan gebruikt worden voor allerlei doeleinde. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een fort, een auto, een glijbaan en ga maar door. De bank is ook nog eens erg geschikt als logeerbed! 

2. Magna Tiles

Magna tiles, in een woord GEWELDIG! Toen ik deze magnetische tegeltjes ontdekte ging er een wereld voor ons open! Met de magnetische tegels kun je alles bouwen wat je maar wilt. Bouw grote kastelen, garages, dierentuinen, torens, wegen en ga zo maar door. Er zijn verschillende uitbreidingen te koop waarmee je de creativiteit van je kinderen nog meer kan stimuleren! 

3. Houten regenboog

De houten regenboog. Wauw! De regenboog is allereerst erg mooi om alleen al naar te kijken en zal dan ook zeker niet misstaan in je interieur! Hij is ook verkrijgbaar in de neutrale hout kleur en andere kleuren. Met deze regenboog kan de creativiteit van je kinderen helemaal los gaan. Je kan ermee bouwen, kunstwerken mee maken, een ballenbaan, bruggetje, dierenhokken en ga zo maar door! Oneindig plezier!

TIP: combineer de regenboog met houten ballen of bijvoorbeeld peg poppetjes.

Mocht je budget nou niet toereikend zijn, wat in deze tijd heel normaal is, zijn er ook regenbogen te verkrijgen die wat budget vriendelijker zijn. 

4. Wobbel Balance Board

Een Wobbel, ze bestaan inmiddels al een tijdje, en ze zijn super! Deze balans borden zijn erg veelzijdig en kinderen verzinnen er de leukste dingen mee! Gebruik hem als glijbaan, poppenbed, chillplek, loopplank, autobrug en nog veel en veel meer!

De wobbel is er in verschillende maten voor verschillende leeftijden. Verder is het ook mogelijk om vilt aan de onderkant van de wobbel te nemen, dit beschermt je vloer! Wel zo fijn toch?!

5. Peg Dolls / Nins

Simpele houten poppetjes, peg dolls ofwel nins. Deze poppetjes kunnen alles zijn wat je maar wilt, je fantasie bepaalt. Een politieman? Een superheld? Een vader of moeder? Het kan allemaal.

Deze nins kan je bijvoorbeeld kopen van het merk Grapat of bijvoorbeeld Grimm’s.  Beide zijn zeer mooie merken met prachtig houten speelgoed! 

Natuurlijk is het ook super leuk om ze zelf te maken! Gezellig samen met de kids je eigen poppetjes schilderen. Hoe leuk is dat? 

6. Houten blokken

Houten blokken, ja een echte klassieker! ze bestaan niet voor niets nog steeds natuurlijk! Ze zijn zo ontzettend veelzijdig.

Onze voorkeur gaat uit naar blokken van het merk Haba. Deze blokken zijn kwalitatief zeer goed en, wat wij erg fijn vinden, zijn de plateaus die in deze sets zitten. De plateaus geven net iets meer mogelijkheden om een prachtig kunstwerk te bouwen, daarbij is je bouwwerk ook net iets stabieler!

Een ander merk wat ik wederom kan aanraden voor blokken is het merk Grimm’s. Zei bieden prachtige blokken in de mooiste kleuren! 

7. SmartMax – magnetisch constructiespeelgoed

SmartMax, je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Het wordt met de tijd steeds populairder denk ik, want het is ook gewoon super gaaf! Magnetische staafjes en ballen welke je aan elkaar kan koppelen en kan bouwen wat je maar wilt. 

Onze kinderen gebruikte de SmartMax staven bijvoorbeeld voor het maken van hun eigen stekelige dinosaurus, door ze op hun ijzeren loopauto te zetten! Super creatief! 

Er zijn tegenwoordig ook erg leuke uitbreidingen verkrijgbaar waar je de leukste dingen mee kan doen. De (auto) wielen in een van de sets zijn bijvoorbeeld goed te gebruiken om je eigen rijdende rups of bus te maken. 

 

8. Pikler klim driehoek

De Pikler Triangle, ofwel Pikler klim driehoek. Een klimtoestel voor ons huis! Stuiterende kinderen in huis, die niet naar buiten kunnen door slecht weer? Dit is de oplossing! Vaak is het mogelijk om een glijbaan aan de driehoek te zetten, wat nog toffer is. De kinderen kunnen lekker bewegen, ook kleine kinderen kunnen hun lol hiermee op. Zeer goed voor de ontwikkeling ook! 

Naast dat het kan dienen als klimrek, kan het ook een tent worden wanneer je er bijvoorbeeld een doek over doet. Of een lekker knus lees plekje met wat kussens. 

Tip: Weinig ruimte? Kies dan een driehoek die je kan inklappen en opbergen! 

 

 

Dat was hem dan, onze Top 8 Beste Open Einde Speelgoed. Open einde speelgoed blijft altijd interessant, je kunt er namelijk steeds weer wat nieuws mee doen!

Wij staan altijd open voor input van andere, weet jij een open eind speelgoed wat wij echt eens moeten proberen? Laat het ons dan weten!

 

Dit artikel bevat mogelijk verwijzingen naar diverse webwinkels of websites, zogenoemde affiliatie links. Als je via de links iets bestelt, steun je daarmee Curlymomlife.nl, waarvoor ik je alvast enorm wil bedanken. NOTE: Dit kost jouw natuurlijk helemaal niets extra’s. 

(Visited 285 times, 1 visits today)