Sinds 22 september is het alweer zo ver, het is herfst! Het wordt kouder en het regent meer, dat vind toch niemand leuk aan de herfst? Ikzelf ben eigenlijk echt een liefhebber van de lente! Ideale temperaturen, fashion en lekker buiten zitten. Toch heeft de Herfst vele sharmes, waar ik echt van houd! Bij deze 7 dingen die ik nou ECHT leuk vind aan de Herfst!

De prachtige kleurenpracht!

Wat kan de natuur toch ontzettend mooi zijn! In de herfst verkleuren de bladeren van de bomen en planten in de mooiste kleuren. Dit geeft een mooi beeld van de bomen. Natuurlijk vallen in de herfst deze bladeren ook van de bomen, wat ook op de grond een super mooie kleurenpracht creëert. Ja dit is toch zeker wel een van de leukste dingen aan de herfst voor mij!

Paddenstoelen, en nog meer paddenstoelen!

Vindt je het niet geweldig, dat wanneer je ergens loopt, je ineens kan stuiten op een super mooie paddenstoel? Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, en de mooiste zijn denk ik toch de de rode met witte stippen, of terwijl de ‘vliegenzwam’. Voor kinderen zijn paddenstoelen ook super leuk, ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten over bijvoorbeeld kabouters! Dat deden we allemaal toen we klein waren toch? 

 

Foto’s maken en heerlijke wandelingen

De mooie kleuren, de vallende bladeren en de paddenstoelen geven super mooie herfst plaatjes. Het is dan ook super leuk om erop uit te gaan om foto’s te maken. Als je dan toch gaat fotograferen, maak je er meteen een heerlijke wandeling van! Het weer zit in de herfst niet altijd mee, maar in het het herfstzonnetje in het heerlijk vertoeven tijdens een uitgebreide wandeling. 

Verzamelen

Dit deed ik vroeger zo ontzettend veel, van alles verzamelen. Bladeren zoeken in de mooiste kleuren of vormen, kastanjes rapen, beukennootjes rapen of leuke eikel hoedjes zoeken om op te fluiten. Ook hazelnoten, beukennootjes en walnoten zijn nu rijp om te eten! Hoe lekker is het om deze zelf te verzamelen en gezellig thuis op te peuzelen. Ik kan hier enorm van genieten en ook dit is dan een van de dingen die ik echt leuk vind aan de herfst! 

 

Herfst bladeren

Herfst

Kaplaarzen aan,

Banjeren in de plassen

Donkere 
            dagen
Kaarsjes aan

Boswandeling

                                                                 Eikeltjes zoeken

Paraplu mee

 

Warme dekentjes op de bank

Dit vind ik ook zo leuk aan de herfst, met een warm dekentje lekker op de bank! Ik vind het heerlijk om lekker in de avond uren, als het wat frisser is en wordt, onder een dekentje te kruipen op de bank. Lekker knus met een serie op TV. Heerlijk toch!?

Warme sloffen

Koude voeten zijn in deze tijd van het jaar niet uitgesloten, helemaal bij mij niet! Ik vind het dan ook heerlijk om in huis lekker rond te lopen op lekker warme sloffen!

Sinterklaas en Halloween

Hoewel wij vooralsnog niet ingeburgerd zijn in de tradities van Halloween, vind ik het wel een super leuke feestdag! Ik ben gek op horror! Halloween is steeds meer in opkomst in ons land, dus wie weet doen we binnenkort allemaal mee! 

 Sinterklaas daarintegen vier ik ontzettend graag, dit is van kinds af aan echt een traditie. Alle commotie rondom deze feestdag vergeet ik even. Sinds wij zelf ouders zijn, hebben wij Sinterklaas ook gevormd met onze eigen tradities. De intocht bijwonen hier in de stad, liedjes zingen bij het zetten van de schoen en bij opa en oma’s langs omdat Sinterklaas ook daar geweest is. Genieten van al het lekkers als chocolade letters en pepernoten! Mmmm! Pure verwennerij!

Helaas door de huidige coronamaatregelen zullen we onze tradities iets moeten veranderen, zo zullen we dit jaar, de intocht van Sinterklaas vooral volgen via de TV!

Wat vindt jij leuk aan de herfst?

Lees ook: Corona-Proof Handen Wassen. Zo Doe Je Dat!

(Visited 17 times, 1 visits today)