Net als de slaapkamer van Mika, wilde ik ook voor ons meisje straks een speciale babykamer maken. Dit betekent, iets wat vanuit mijzelf komt, mijn eigen creativiteit. Zelf gemaakt, speciaal voor haar!

Ik heb er lang over na moeten denken, we wilde iets met panterprint. Behang met pantervlekken vonden we echt veel te duur. Dus ben ik eens verder gaan brainstormen. Ik vind het zelf leuk om te tekenen of te verven of iets dergelijks. Ook wilde ik iets in de kleuren roze, wit en zwart. Dus ik dacht… één zwarte muur! Maar is een zwarte muur niet een beetje gek voor een babykamer voor een meisje?

Een zwarte muur?

Natuurlijk wist ik dat een geheel zwarte muur niet erg leuk zou zijn voor ons meisje. Ik bedacht dat ik misschien zelf een soort van panter behang kon maken, een stuk goedkoper!

Hoe leuk zou het nou zijn, als ik de muur verf met schoolbordverf? Zodat ons kleine meisje hier in de toekomst ook zelf haar creativiteit op kan uiten? Dit heb ik dan ook gedaan, de zwarte muur is geverfd met schoolbordverf. Dit is natuurlijk niet alleen als babykamer te gebruiken, maar ons meisje heeft hier later ook nog plezier van.

De panter

Om de muur toch een panter ontwerp te geven, heb ik met krijtbord stiften op de muur getekend. Deze tekening is gewoon afwasbaar, dus in de toekomst kan deze ook veranderd worden! Het is gelukkig niet zo, dat wanneer je er enkele tegen aanstoot, het al uitveegt. De stiften die ik gebruikt heb zijn van goede kwaliteit en blijven ook erg goed zitten, je moet het er echt met een natte doek vanaf wrijven als je het weg wil hebben. Het ontwerp op de muur komt voort uit het ontwerp van het toekomstige geboortekaartje. De overige muren zijn geverfd in een pastel roze kleur.

De meubels

De meubeltjes in de slaapkamer zijn van het merk Bopita, deze meubels hebben we ook gebruikt bij de geboorte van Mika. Ze waren nog goed genoeg om makkelijk nog een ronde mee te kunnen!

Aan de zijkant van de kleren kast, hebben we de bekende kruiden rekjes van de IKEA gebruikt om de kinderboeken in op te bergen. Super handig! De kamer mist nog enkele aankleding, bijvoorbeeld boven het bedje. Verder moeten we nog op zoek naar een geschikte stoel en wat leuke spulletjes!

Wij zijn super blij met deze babykamer! Wat vinden jullie ervan? Hoe ziet jullie babykamer eruit?

Bekijk ook de slaapkamer van onze zoon Mika, een echte jungle slaapkamer. Ik laat hem zien in dit artikel Jungle kamer | De slaapkamer van Mika.

Onze kleine meid gaat niet meteen op haar eigen kamer slapen, wij gaan eerst gebruik maken van een co-sleeper. Lees er hier meer over Co-sleeper # 9 Redenen, waarom wel!

(Visited 197 times, 1 visits today)