Het geboortepakje, het eerste pakje van je kindje na de geboorte. Omdat dit de eerste kleding van je kindje betreft, is dit een speciaal moment en dus ook een speciaal pakje. In dit artikel laat ik je zien voor welk pakje wij gekozen hebben voor onze kleine meid. 

Het geboortepakje voor ons meisje

Wij kozen als geboortepakje voor ons meisje, voor een pakje van de Prénatal. We kozen voor Prenatal newborn unisex shirt rib, Prenatal newborn unisex broek rib en Prenatal newborn unisex muts. Dit allemaal in de kleur ‘sandbrown’. Het geboortepakje is te zien op de foto hieronder.

Het pakje is erg comfortabel voor je kleintje, geen knopjes, geen capuchon. Het shirt heeft een zogenaamde ‘envelop’ opening, waardoor het shirtje gemakkelijk aan te doen is.  De kleding is gemaakt van 96% biologisch katoen. Het pakje is met meerdere dingen te combineren, ook is het broekje nog in een andere kleur verkrijgbaar. Verder is het pakje ook unisex, waardoor je het dus ook kan gebruiken wanneer je een jongetje verwacht!

Wij hebben ervoor gekozen om het pakje te kopen in de maat 56. Onze zoon was 52,5cm bij zijn geboorte, maat 56 paste hem prima! Maat 50 hebben wij toen dan ook niet gebruikt, sonde!

Prijzen:

Shirtje: €9,99
Broekje: €9,99
Mutsje: €5,99

Wij verwachten onze kleine meid in december, de koude wintermaanden dus! Dit betekent dat we dit pakje natuurlijk nog combineren met een romper met lange mouwen, en lekker warme sokjes!

Geboortepakje

Het geboortpakje bewaren

Ikzelf vind het geboortepakje speciaal. Het maakt niet uit hoe vaak ze het gaat dragen, maar dit pakje zal ik altijd blijven bewaren. Ook het eerste pakje van onze zoon hebben wij bewaard in een doos met meerdere herinneringen van hem en zijn geboorte. Je kan het geboortepakje ook inlijsten of op een andere leuke manier bewaren! Er zijn zoveel verschillende leuke opties!

Het geboortepakje, maak het niet te moeilijk

Natuurlijk moet het geboortepakje comfortabel zijn voor je baby. Het is dan ook niet aan te raden om te kiezen voor bijvoorbeeld een vestje of truitje met capuchon. Je baby ligt de hele tijd op de capuchon, niet erg comfortabel lijkt me. Dit betekent ook dat je dus niet moet kiezen voor kleding met versiersels of iets dergelijks op de rug, wat oncomfortabel kan zijn.

Dan is het uiteraard super belangrijk dat je baby ook een pakje aankrijgt wat je zelf erg mooi vind!

Verder kun je het jezelf gemakkelijk maken met de volgende tips:
– Je moet je baby regelmatig verschonen, zorg dus dat de kleding gemakkelijk uit kan. Kies je voor bijvoorbeeld een boxpakje? Zorg dan dat de onderkant open kan!
– Kiezen voor overslag rompers of truitjes kan erg gemakkelijk zijn. Ikzelf ben er niet zo’n fan van, maar dit verschilt per persoon. De romper of truitjes hoeven op deze manier niet over het hoofd van je kindje.
– Wanneer je kiest voor een truitje of shirt, zorg dan dat er een ‘envelop’ opening of knoopjes bij het hoofdgat zitten. Dit zodat het hoofdje van je baby er gemakkelijk doorheen kan.
– Geen zin in sokken die steeds uitgaan? Je raakte ze kwijt, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. In dit geval kan je kiezen voor broekjes of boxpakjes met voetjes eraan. Een nadeel is dat je hiermee wel kans loopt dat het pakje niet goed past. Persoonlijk ben ik geen fan van deze pakjes, maar wederom, smaken verschillen!

(Visited 692 times, 1 visits today)