Hoe gaaf is dat, een echt jungle kamer om heerlijk in te slapen. Ik had het vroeger niet, jij wel? Ontdek hoe wij de jungle kamer voor Mika hebben ontworpen en gebouwd.

Vanaf het moment dat wij besloten om voor een tweede kindje te gaan, betekende dit dat we voor Mika een nieuwe slaapkamer gingen maken. We wilde de toenmalige kamer van Mika gebruiken voor de tweede baby, dit betekende dat Mika moest verhuizen naar een andere slaapkamer.

Knuffels, knuffels en nog meer knuffels.

Voor Mika verzamelde ik bij elke dierentuin dieren knuffels. Ik werk zelf in de dierensector en kwam daar dus zeer regelmatig! Mika heeft dan ook een grote verzameling aan dierenknuffels! Het idee was om op zijn nieuwe kamer iets met deze knuffels te kunnen doen, of ze in elk geval ergens tentoonstellen zonder dat ze overal rond zouden slingeren. Ook wilde we een verhoogd bed, zodat we de ruimte eronder ook nuttig zouden kunnen benutten. We kozen uiteindelijk voor een jungle thema, omdat dit ook gemakkelijk te combineren was met zijn liefde voor dieren.

IKEA hack

Via pinterest kwam ik de zogenaamde IKEA hacks tegen. Zo ook een over een van hun bedden. Door deze hacks ben ik op mijn eigen ideeën gekomen en ben ik zijn kamer gaan “ontwerpen”. Ik heb zijn kamer geheel zelfstandig gemaakt, bedacht en gebouwd! En ik ben er super trots op! hieronder een foto reportage van de bouw en het resultaat!

Jungle kamer: De bouw van de jungle slaapkamer voor onze zoon.

De bouw

Voor de muren heb ik ervoor gekozen om bruin en groen te gebruiken. Ik wilde geen drukte op de muren omdat het anders te veel zou worden naar mijn mening. Het bouwen van het bed heeft me heel wat avonduren gekost, maar het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf!

Het resultaat

De onthulling

Hierboven zie je foto’s van de onthulling aan Mika. Hij wist niet waar hij moest kijken, hij was ontzettend blij! De ruimte onder het bed, hebben wij gebruikt om een matras in te leggen. Zo kan er altijd iemand logeren als dat nodig is! Het “opstapje” naar het bovenste bed, is ook nog een doorgang naar het bed beneden. Zo heeft Mika ook nog een soort mysterieuze ingang/uitgang. In zijn boven bed, zit een led-strip in het dak verwerkt, zodat hij altijd een lampje heeft.

Hoe ziet de slaapkamer van jullie kindje(s) eruit?

Wil je graag meer leren over onze zoon Mika? Lees dan Even voorstellen |13 x typisch Mika! 🖤

Onze nieuwe baby kamer voor ons meisje is inmiddels ook klaar. Bekijk hem hier: Babykamer meisje | Een speciale panter babykamer!

(Visited 278 times, 1 visits today)