Vandaag ben ik exact 24 weken en 4 dagen zwanger. Graag breng ik jullie even op de hoogte omtrent de ontwikkelingen binnen mijn huidige zwangerschap. We hebben spannende momenten beleefd de afgelopen weken!

20 weken echo

Laten we beginnen bij de 20 weken echo. Het is alweer enkele weken geleden, want ik kreeg de echo al met 18 weken en 5 dagen! Super vroeg dus, maar ergens wel prettig omdat ik mijn termijn echo ook al met 10 weken gehad had. Tijdens de echo kregen we te horen dat er “mogelijk” een afwijking was aan het maagje. De echoscopist kon dit niet met zekerheid zeggen, ook wilde ons meisje haar handje niet open doen. Door dit alles kon de echoscopiste ons niet vertellen dat alles goed was met ons meisje. Hier was dus extra onderzoek voor nodig, en dus zouden we een extra echo krijgen in het ziekenhuis. We hebben hierdoor enkele dagen in stress doorgebracht, tot we eindelijk op vrijdag in het ziekenhuis te horen kregen dat alles gewoon in orde was. Wat een opluchting!

Bekkenproblemen en fysiotherapie

Vanaf ongeveer week 18, heb ik helaas last van bekkenpijn. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik dit ook gehad, echter pas veel later. Vanwege de pijn en het voorkomen van erger, heb ik een fysiotherapeut benaderd. De offici√ęle wachtlijsten voor bekken-fysiotherapie zijn ontzettend lang. Ik heb en daarom voor gekozen om bij een “normale” fysiotherapeut te gaan. Deze heeft echter wel een cursus voor bekken therapie gevolgd.

Tot mijn verbazing was de therapie heel simpel. Ik heb enkele simpele oefeningen meegekregen om de pijn te verminderen. Verder heb ik informatie gekregen over hoe te bewegen en hoe niet. Zo is het advies om bijvoorbeeld niet te stofzuigen en dweilen, en je handelingen zoveel mogelijk symmetrisch uit te voeren. Vrij lastig hoor! Je moet hier toch steeds bij nadenken, omdat het niet in je systeem zit.

Ziektewet met 23 weken

In een van mijn eerdere blogs, gaf ik aan dat ik een telefonische afspraak had met mijn bedrijfsarts. Deze afspraak was voornamelijk bedoeld voor mijn zorgen rond COVID-19 in combinatie met mijn baan.

Aan de bedrijfsarts heb ik mijn zorgen geuit over het kunnen garanderen van de 1,5 m. afstand tijdens mijn lessen. Ook heb ik aangegeven dat ik al kamp met bekkeninstabiliteit. Het advies was om per direct voor 100% de ziektewet in te gaan. Dit omdat we beide natuurlijk geen risico willen lopen met de kleine meid in mijn buik. Na dit advies heb ik wel even een aantal keer moeten slikken om het allemaal een plekje te geven. Nu enkele dagen verder, ben ik erg opgelucht door deze beslissing. Ik kan me nu volledig richten op de zwangerschap.

Zwangerschap: 24 weken zwanger

Afspraak gynaecoloog

Afgelopen vrijdag, hadden we een afspraak bij de gynaecoloog. Deze afspraak was voor het doorspreken van de vorige bevalling, en de aankomende. Dit omdat mijn eerste bevalling niet helemaal goed gelopen is. Helaas heb ik nooit veel informatie gehad over mijn vorige bevalling, waardoor ik lange tijd met veel vragen rond gelopen heb.

Gelukkig heeft de gynaecoloog al onze vragen kunnen beantwoorden. Zo is nu voor ons ook duidelijk wat er precies gebeurt is, en wat de aanleiding geweest is. Zo bleek dat er na de bevalling nog onderzoek gedaan is naar de navelstreng en placenta. Hieruit bleek dat Mika niet genoeg zuurstof kreeg. Uit de placenta bleek dat dit naar alle waarschijnlijkheid, met mijn zwangerschapssuiker te maken had. Ik ben onder volledige narcose gebracht omdat het hartfilmpje van Mika zodanig slecht was, dat er geen tijd was te verliezen. Gelukkig zijn ze er op tijd bij geweest en is met Mika alles helemaal goed gekomen.

Echter heb ik veel zorgen om de huidige zwangerschap, door de ervaringen tijdens mijn eerste zwangerschap. Ook hier heeft de gynaecoloog me in kunnen geruststellen. Ze gaan me goed in de gaten houden en ik krijg de mogelijkheid voor thuis CTG wanneer de tijd hiervoor komt. Met een thuis CTG worden er thuis hartfilmpjes gemaakt, waardoor de baby vanuit huis gemonitord wordt. Deze gedachte geeft me zoveel rust! Ook heb ik nog steeds de keus tussen een normale bevalling of een geplande keizersnede met 39 weken. Echter kan alles nog veranderen, aangezien ik nog een glucose tolerantie test moet doen in de aankomende weken. Ik wil dit dan dus ook nog even afwachten, voor ik serieus over mijn keus ga nadenken. Met de 35 weken mag ik weer terug naar de gynaecoloog, dan wordt er gekeken naar de kansberekeningen en hoe alles er op dat moment voor staat.

Vanwege mijn zorgen voor mijn meisje, kregen we de mogelijkheid om ook nog even naar haar te spieken. Heerlijk! En erg geruststellend om haar weer even gezien te hebben. We hebben ook nogmaals de bevestiging gehad dat alles in orde was, en het ook nog steeds een meisje is!

Meer weten over deze zwangerschap? Volg dan mijn blog, er zullen nog meer zwangerschap updates volgen!

Inmiddels is de babykamer klaar! Joepie! Bekijk hem hier: Babykamer meisje | Een speciale panter babykamer! Wat misschien ook leuk voor je is: Bakerpraatjes geslacht baby #33 praatjes. Herkenbaar?

(Visited 44 times, 1 visits today)