In mijn vorige blog 28 weken zwanger | Zwangerschapsupdate #2 heb ik jullie verteld over mijn coronatest, de suikertest, mijn bekken en controles bij de verloskundige. Al snel was het tijd voor de start van mijn zwangerschapsverlof en de overdracht naar de gynaecoloog. In deze blog lees je over mijn laatste weken als zwangere! 

 

Zwangerschapsverlof

Vanaf week 34 was het dan officieel tijd om met zwangerschapsverlof te gaan op mijn werk. Echter zat ik al lange tijd in de ziektewet en veranderde er voor mij dus niet super veel! Dit was echter ook het moment dat ik ook even zwangerschapsverlof nam van deze blog. Gewoon even helemaal niks! Heerlijk!

Controle bij de verloskundige

Weer was het tijd voor de volgende controle bij de verloskundige. De controles volgen elkaar steeds sneller op hoe verder je komt in je zwangerschap. Deze controle heb ik een keer overdag kunnen inplannen, waardoor onze zoon Mika en mijn partner beide ook een keer mee konden. Dit overigens in overleg met de verloskundige, in verband met corona. Mika heeft dus eindelijk het hartje van zijn zusje kunnen horen! Super leuk!

Bij mijn vorige bezoek aan de verloskundige heb ik als opdracht gekregen om wederom (3e keer) een glucosetolerantietest te laten doen. Gelukkig was ook deze keer de uitslag helemaal goed.

Overdracht gynaecoloog

Doordat mijn vorige bevalling een spoedkeizersnede was werd ik met de 35 weken zwangerschap overgedragen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. Lees alles over deze bevalling in Mijn Bevalling, Spoedkeizersnede Onder Narcose. Door de ervaring bij die bevalling, had ik angst voor de bevalling die me te wachten stond. Om deze reden heb ik dan ook gevraagd om een inleiding zodra dit mogelijk zou zijn.

Een inleiding geeft extra risico’s door het litteken van de keizersnede. Echter had dit alsnog mijn voorkeur. De reden hiervoor is dat ik dan vanaf het begin onder controle sta in het ziekenhuis, de bevalling begint en eindigt volledig in het zieken. Dit gaf mij een veilig gevoel. De gynaecoloog ging akkoord met de inleiding vanaf de 39 weken zwangerschap, mits de baarmoedermond hier ook al klaar voor was (verweekt).

37 weken zwanger

Bij de controle met 37 weken bleek ik ‘een vingertop’ ontsluiting te hebben, ook was mijn baarmoedermond goed verweekt. Dit gaf een goede indicatie voor een inleiding. Mijn volgende afspraak stond gepland bij de 38 weken, dan zou ik uitsluitsel krijgen.

38 weken zwanger

Wederom de controle bij de gynaecoloog. Deze keer bleek ik 1-2cm ontsluiting te hebben. Mijn inleiding werd dan ook ingepland. Bij de echo bleek echter dat de hartslag van de baby hoog was. Hierdoor moesten we door voor een CTG, een hartfilmpje. Gelukkig is tijdens de CTG de hartslag iets gedaald, maar nog wel verhoogd. Er was echter geen grote reden tot zorg en ik zou niet lang daarna toch ingeleid worden, ik mocht dus naar huis.

De inleiding

Op zondag avond mochten wij om 18:00u. naar de afdeling bellen om te vragen of we mochten komen voor de inleiding. Het prettige aan een geplande inleiding vind ik toch wel dat je echt alles voor kan bereiden en plannen. Mika was uit logeren, de honden waren uit logeren en voor de andere huisdieren werd gezorgd. Super fijn en het geeft je enorm veel rust! Tenminste mij!

Helemaal vol van de zenuwen hing ik om 18:00u. aan de telefoon. We mochten komen! Jeeej! Om 19:15u. mochten wij ons melden. Wat we ook netjes gedaan hebben natuurlijk! Bij aankomst in het ziekenhuis kregen we een kamer toegewezen, waar ik om te beginnen weer aan de CTG moest. Dit om te kijken hoe het met jou en je kindje gaat en of een inleiding wel verantwoord is. Na de CTG moest er iemand komen om te kijken hoever mijn ontsluiting was, en eventueel een ballonnetje te plaatsen. Dit duurde een eeuwigheid! We hebben erg lang moeten wachten, tot er eindelijk iemand kwam en het ballonnetje geplaatst heeft. Dit ballonnetje word in je baarmoedermond geplaatst en gevuld met water. Dit zorgt ervoor dat je meer ontsluiting krijgt. Na het plaatsen van de ballon moest ik wederom aan de CTG, ter controle. Daarna mocht ik dan eindelijk gaan slapen. De volgende dag is er gekeken hoe de ontsluiting gevorderd was, waarna mijn vliezen gebroken zijn. Hierna heb ik nog wee-opwekkers gekregen.

Op maandag 14 december om 21:16u. zijn wij wederom trotste ouders geworden. Deze keer van een prachtige dochter genaamd Lizzy(Lizz). Hiep Hiep Hoera!

Alles over deze bevalling lees je in mijn volgende blog! 

 

Zwangerschapsupdate #3 Lizzy

Bewaar op Pinterest

Wil je dit artikel bewaren voor later? Klik op de foto hiernaast en pin hem op Pinterest! Volg CURLYMOMLIFE.NL ook op PINTEREST.

#Zwangerschapupdate #Zwanger #Zwangerschapsverlof #Inleiding

 

Dit artikel bevat mogelijk verwijzingen naar diverse webwinkels of websites, zogenoemde affiliatie links. Als je via de links iets bestelt, steun je daarmee Curlymomlife.nl, waarvoor ik je alvast enorm wil bedanken. NOTE: Dit kost jouw natuurlijk helemaal niets extra’s. 

 

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

(Visited 96 times, 1 visits today)