Walli de olifant loopt vrolijk door het bos. Walli vind het heerlijk om door het bos te wandelen en te genieten van de mooie natuur om hem heen. Maar wacht eens even?! Wat is dat geluid, daar in de verte?

“Help! Help! Helluuuup!” Ja, Walli hoort het goed, er roept iemand om hulp! Walli bedenkt zich geen minuut en gaat meteen op het geschreeuw af.

“Help! Kan iemand mij alstublieft helpen!” Het geluid komt steeds dichter bij, en ja hoor, daar in de verte, daar komt het geluid vandaan! Walli loopt er snel heen. Het geschreeuw komt uit een boom. Walli kijkt naar de boom, maar ziet niets.

“Hee, jij daar! Zou je me alstublieft uit deze boom kunnen halen?” klinkt het zachtjes vanuit de boom.

Walli kijkt nog eens goed, en knijpt zijn ogen een beetje dicht om het goed te kunnen zien. Opeens ziet hij iets geels op de tak in de boom zitten. Zie ik dat nu goed, dacht Walli, zie ik nu echt een kuiken in de boom?! Walli schud met zijn hoofd, zijn grote oren en slurf schudden heen en weer. Walli kijkt nog een keer, maar het is echt waar, er zit een kuiken in de boom te roepen om hulp!

“Wat doe jij daar nou?” Vraagt Walli. “Ik ben helemaal alleen, en ik zit vast in deze boom. Want, want… ik kan niet vliegen… Kan je me alstublieft helpen lieve olifant” Zegt het kuiken huilend.

Walli & Miep Beste Vriendjes

“Doe maar rustig” zegt Walli vriendelijk. “Ik zal je uit de boom helpen.” Walli gaat op zoek naar een tak, om hiermee het kuiken uit de boom te halen. “Gevonden! Spring maar op deze tak.” Zegt Walli tegen het kuiken.

Het kuiken kijkt naar de tak, maar de tak is veel te dun. “Ik, ik durf niet olifant, die tak is veel te dun!” Walli kijkt nog eens naar de tak, het kuiken heeft gelijk, de tak is te dun om hem uit de boom te halen. De tak zal kunnen breken. Walli, denkt… en denkt… en denkt… “Ja, ik weet het! Kuiken, je moet op mijn hoofd springen! Ik ben groot genoeg om onder de tak te staan.” Walli gaat onder de tak staan, waar het kuiken angstig naar beneden kijkt.

“Oke,oke. Ik ga springen!” zegt het kuiken vol zelfvertrouwen. “1…2…..3…. Nee ik durf niet olifant, wat als ik val?” zegt het kuiken angstig. “Als je valt zal ik je met mijn slurf opvangen, je kan het kuiken!” zegt Walli aanmoedigend.

“Goed, goed. 1….2….3. Spring!” en het kuiken springt bovenop het hoofd van Walli. “Goed gedaan kuiken! Roept Walli vrolijk. “Jippie” roept het kuiken, “je hebt me gered olifant! Dankjewel!”

“Graag gedaan, kuiken. Mijn naam is Walli, hoe heet jij?.”

“Mijn naam is Miep” zegt het kuiken vrolijk. “Walli, zullen we vanaf nu beste vriendjes zijn?” vraagt Miep. Walli is verbaasd, hij heeft nog nooit een beste vriend gehad! “Ja, graag” antwoord Walli vrolijk. “We zullen samen mooie avonturen gaan beleven!” Miep blijft op het hoofd van Walli zitten, en samen gaan ze op weg naar hun volgende avontuur.

(Visited 60 times, 1 visits today)